Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna zupa pieczarkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 500 g
cebula 2 szt
ziemniaki 3 szt
koncentrat pomidorowy 5 łyżek
bulion warzywny 1,2 l
śmietana kremowa 30% 1/2 szklank
szczypiorek
Papryka ostra mielona Prymat
sól
papryka czerwona 0,5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna zupa pieczarkowa

Pieczarki pokroić plasterki. Cebulę posiekać. Paprykę pokroić w drobną kostkę. W garnku podsmażyć cebulę z papryką dodać pieczarki. Wlać 1,2 bulionu, zagotować. Ziemniaki pokroić w kostkę i wraz z koncentratem dodaj do zupy. Gotować, aż ziemniaki zmiękną. Doprawić ostrą papryką, solą i pieprzem. Wlej śmietanę, zagotuj. Szczypiorkiem posyp zupę przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak