Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z grilla

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka
miód
żurawina
lody

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z grilla

Jabłka kroimy na grube plastry, wycinamy gniazda nasienne w ich miejsce ciasno układamy żurawinę, całość przy pomocy pędzla smarujemy miodem i posypujemy orzechami. Układamy na brzegu rusztu (najlepiej zrobić to na foli aluminiowej) i grillujemy do momentu aż jabłka będą miękkie a od dołu się przyrumienią. Podajemy z lodami lub bitą śmietaną, ale same jabłuszka też smakują wybornie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 01.01.2012 17:27
Fajny pomysł:)
Weronika_eM 09.08.2011 22:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak