Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cynaderki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
mąka 3 łyżki
masło 2 łyżki
bulion 1 szk
sól
nerki wieprzowe 50 (lub cielęce)

Przepis i sposób przygotowania na: Cynaderki

Nerki opłukać, usunąć błony oraz tłuszcz, pokroić na mniejsze kawałki i moczyć w wodzie przez godzinę. Następnie opruszyć solą i pieprzem oraz obtoczyć w mące. Podsmażyć na maśle. Wlać bulion, dodać posiekaną cebulę i dusić ok. 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 27.10.2013 16:22
jeszcze nigdy nie robiłam i nie próbowałam cynaderek
olkaaa 10.05.2013 07:27
jeszcze nie jadłam
Wafelek2601 12.02.2013 09:34
Extra
Dorian 21.09.2012 21:44
ekstra
Dorian 21.09.2012 21:44
ekstra
m1monika 15.05.2012 09:57
ja też nie
alaaa 13.05.2012 19:09
przyznam szczerze że nie przepadam
Andysz 03.05.2012 20:52
pycha mniammm:)
barbara11561 05.11.2011 06:53
są pyszne
MAR3STA 05.06.2011 23:58
brzmi zachęcająco;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak