Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta faszerowana mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta
mięso mielone 700 g
jajko
cebula
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
majeranek
natka pietruszki 0,5 pęczka
bulion warzywny 100 ml
śmietana 2 łyżki
koper świeży 0,5 pęczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta faszerowana mięsem

Kapustę gotować 20 min. w osolonej wodzie, osączyć. Natkę posiekać, cebulę zetrzeć na tarce. Wymieszać z mięsem, jajkiem, koncentratem, bułką i natką. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Wewnątrz główki kapusty wyciąć liście, pozostawiając 10-12 sztuk. Farsz układać między liście, formując główkę tak jak wyglądała na początku. Kapustę zawinąć w gazę, zawiązać. Gotować 1 godz. w wywarze z gotowania kapusty. Na sos masło zasmażyć z mąką, wlać bulion, zagotować. Dodać śmietanę, posiekany koperek. Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak