Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos tatarski z kaparami :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1 szklanka majonezu
1 szklanka pokrojonych w drobną kostkę korniszonów
1 szklanka drobno pokrojonych marynowanych pieczarek
½ szklanki kaparów ( ja użyłam ,,polskich kaparów czyli marynowanych nasion nasturcji )
4 łyżeczki musztardy
4 łyżeczki Ksylitolu ( cukru brzozowego ) lub zwykłego cukru
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu mielonego
jogurt 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos tatarski z kaparami :

Wszystkie składniki wymieszać ze sobą . Doprawić do smaku . Zostawić na kilka godzin by się ,, przegryzły „. Zachowuje świeżość w lodówce ok. tygodnia .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 31.07.2011 10:10
z kaparami nie robiłam ale je lubię więc taki sos by mi smakował.
Halusia 11.04.2011 06:43
Pyszne
Anita21 25.10.2010 19:43
z kaparami, ciekawe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak