Sos tatarski z kaparami :

Sos tatarski z kaparami :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 szklanka majonezu

  • 1 szklanka pokrojonych w drobną kostkę korniszonów

  • 1 szklanka drobno pokrojonych marynowanych pieczarek

  • ½ szklanki kaparów ( ja użyłam ,,polskich kaparów czyli marynowanych nasion nasturcji )

  • 4 łyżeczki musztardy

  • 4 łyżeczki Ksylitolu ( cukru brzozowego ) lub zwykłego cukru

  • 1 łyżeczka soli

  • 1 łyżeczka pieprzu mielonego

  • jogurt

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki wymieszać ze sobą . Doprawić do smaku . Zostawić na kilka godzin by się ,, przegryzły „. Zachowuje świeżość w lodówce ok. tygodnia .

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ben-ka

31.07.2011 10:10
z kaparami nie robiłam ale je lubię więc taki sos by mi smakował.

Halusia

11.04.2011 06:43
Pyszne

Anita21

25.10.2010 19:43
z kaparami, ciekawe :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat