Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotleciki z grzybów i kapusty kiszonej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg.
pieczarki 1/2 kg.
jajko 2-3 szt.
cebula 2 szt.
sól
pieprz
Kucharek - uniwersalna lub veg
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej
grzyby suszone 15 dkg.

Przepis i sposób przygotowania na: kotleciki z grzybów i kapusty kiszonej

grzyby namoczyć i ugotować,oddzielnie ugotować kapustę kiszoną,odcedzić i odcisnąć sok z grzybów i kapusty,pieczarki umyć i obgotować krótko ok.2min.cebule obrać drobno pokroić i podsmażyć na oleju na złoty kolor,grzyby,kapustę,pieczarki i cebulę zemleć przez maszynkę,do masy dodać jajka,bułkę tartą tyle aby masa nie była zbyt rzadka,sól,pieprz,kucharka lub vegetę do smaku,dokładnie wyrobić i formować małe owalne kotleciki obtaczać w bułce tartej i usmażyć na oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 13.09.2011 07:13
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak