Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini korniszonki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki gruntowe 2 kg malutkich
woda 1 1/2 litra
cukier 1/2 szklanki
sól 5 dkg
ocet 10 % 1/4 litra
Liść laurowy suszony Prymat
czosnek
cebula
marchewka
koper
chrzan korzeń

Przepis i sposób przygotowania na: Mini korniszonki

Ogóraski bardzo dokładnie myjemy i układamy w słoikach.Do każdego słoiczka dokładamy kilka plasterków marchewki,ząbek czosnku,kawałek obranego chrzanu i troszkę kopru(ewentualnie plasterek cebuli).Przygotowujemy zalewę:gotujemy wodę z przyprawami,solą i cukrem,dodajemy ocet,zagotowujemy i odstawiamy z ognia.Ogóreczki zalewamy,zakręcamy i wstawiamy do garnka z wodą.Teraz należy już je tylko zagotować i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 04.12.2013 09:22
bardzo smaczne
Krystyna32 16.02.2012 13:35
fajne
rutynka 26.11.2011 10:58
idealna przekąska:)
kanu83 21.10.2011 19:07
świetne
Wacław 23.09.2011 09:00
lubie takie !
Ania67 13.09.2011 06:46
uwielbiam
AgaS10 06.09.2011 10:41
świetne!na jednego gryza:)
Andzia1977
Andzia1977 01.08.2011 09:11
pyszotka
piotereq 25.05.2011 09:14
nie ma to jak takie ogóraski,pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak