Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser wiśniowy na bułeczkach według Agi

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kompot wiśniowy 125 ml
mąka ziemniaczana 2 łyżki
cukier 4 łyżki
skórka z cytryny kawałek
cynamon 1 laska
śmietana kremówka 10 dkg
zagestnik do smietany 1 torebka
pistacje 1 łyżka posiekanych
wiśnie 20 dkg
bułeczki 2 drożdżowe
twarożek 20 (śmietankowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Deser wiśniowy na bułeczkach według Agi

Wiśnie osączamy,trzy łyżki zimnego kompotu mieszamy z mąką ziemniaczaną,resztę zagotowujemy z dodatkiem 2 łyżek cukru,cynamonu i skórki cytrynowej.Wlewamy rozprowadzona mąkę,wyjmujemy cynamon i skórkę.Gotujemy przez chwilkę,a gdy płyn zgęstnieje,wkładamy wiśnie(trochę odkładamy do dekoracji).
Twarożek miksujemy na puszysty krem ze śmietaną,resztą cukru i zagęstnikiem.Bułeczki kroimy na pół,smarujemy przygotowanymi wiśniami,a następnie kremem serowym.Gotowy deser odkładamy na godzinkę do lodówki,przed podaniem przybieramy odłożonymi wiśniami i pistacjami.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

amicus 18.06.2012 17:52
zjadłbym;p
Chojłówna 07.06.2012 12:31
musi być dobre:D
irenka 06.02.2012 11:43
pycha
Krystyna32 28.01.2012 00:19
super
mala2021 20.01.2012 08:52
super
Wacław 25.10.2011 09:38
pyszne !
Kuchareczekjeden 10.09.2011 10:50
rewelacja
Robert10 20.05.2011 13:33
świetne
Justyna Jussstiii 20.05.2011 09:37
mniam
joanna77 19.05.2011 09:38
na bułeczkach,pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak