Paprykowy sos pieczeniowy

Paprykowy sos pieczeniowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sos z mięsa

    1/2 litra
  • papryka słodka

    2 łyżeczki
  • papryka ostra

    1/2 łyżeczki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • mąka

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Do sosu, który powstał podczas duszenia mięsa dodajemy obie papryki. Gotujemy chwilę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, zatrzepujemy mąką rozmieszaną w odrobinie zimnej wody. Ponownie chwilę gotujemy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ela15

10.02.2014 20:43
bardzo fajny sos

caralajna

15.07.2013 07:45
smaczny sos

IlonaAlbertos

05.01.2013 01:09
Pyszny sos do mięsa. Fajny smak papryki. Na pewno wart jest wypróbowania.

Angelika10

22.12.2012 00:49
pycha

mela25

21.08.2012 22:21
pyszny sosik

Anna138

18.07.2012 22:14
przepyszny sosik

Rybciia

22.05.2012 12:55
pyszny sosik :-)

monika1968

05.05.2012 15:07
Ciekawy przepis

mela251

07.02.2012 09:58
lubie

Iwusia

04.01.2012 22:06
ciekawy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat