Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowy sos pieczeniowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sos z mięsa 1/2 litra
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowy sos pieczeniowy

Do sosu, który powstał podczas duszenia mięsa dodajemy obie papryki. Gotujemy chwilę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, zatrzepujemy mąką rozmieszaną w odrobinie zimnej wody. Ponownie chwilę gotujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 10.02.2014 20:43
bardzo fajny sos
caralajna 15.07.2013 07:45
smaczny sos
IlonaAlbertos 05.01.2013 01:09
Pyszny sos do mięsa. Fajny smak papryki. Na pewno wart jest wypróbowania.
Angelika10 22.12.2012 00:49
pycha
mela25 21.08.2012 22:21
pyszny sosik
Anna138 18.07.2012 22:14
przepyszny sosik
Rybciia 22.05.2012 12:55
pyszny sosik :-)
monika1968 05.05.2012 15:07
Ciekawy przepis
mela251
mela251 07.02.2012 09:58
lubie
Iwusia 04.01.2012 22:06
ciekawy
jeta72 28.12.2011 16:34
fajny :-)
mirosława4 16.06.2011 20:36
smaczny sosik
Motorek 08.06.2011 22:51
smaczny
Iwona51
Iwona51 20.05.2011 10:18
super
Seba 18.05.2011 11:41
fajny sosik
IKrakowianka 17.05.2011 22:49
pyszny do mięska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak