Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa według Agi

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ćwiartka z kurczaka
ogórki kiszone 4 duże sztuki
marchewka 1 spora
ziemniaki 4 sztuki
rosołek wołowy
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa według Agi

Mięso płuczemy wkładamy do wody i zagotowujemy.Zbieramy burzyny,dodajemy rosołek,pokrojoną marchewkę i doprawiamy do smaku.Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.Ogórki trzemy na grubej jarzynowej tartce.Starte ogórki dodajemy do zupy.Gotujemy.Na koniec dodajemy ziemniaki.Gotujemy do miękkości.Zupę można posypać koperkiem,można też jak ktoś woli zaprawić mąką i śmietaną.Polecam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 11.05.2012 08:19
pyszna
Miki 27.04.2012 12:34
mniam
Rogalik 14.03.2012 18:47
lubię
m1monika 04.03.2012 18:41
smaczna :-)
irenka 08.02.2012 11:49
pyszna,też taką gotuję
Ania67 26.09.2011 08:38
smaczna
Wacław 21.09.2011 12:38
jedna z moich ulubionych zup !
Kuchareczekjeden 28.05.2011 20:57
lubię
ronald88 18.05.2011 08:57
pycha
ronald88 18.05.2011 08:57
pycha
Justyna Jussstiii 18.05.2011 08:19
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak