Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka z zasmażką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 0,5-0,7 kg
masło 100 gram
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka z zasmażką

Brukselkę gotujemy w osolonej wodzie aż będzie miękka. W tym czasie rozpuszczamy masło (w zalezności od ilośći brukselki np. 100 gr. na pół kilo (do 700gr) brukselki). Jak masło zacznie nabierać złotego koloru to dodajemy do niego stopniowo bułkę tartą i ciągle mieszamy. Smażymy aż bułka nabierze złotego koloru. Wyciągamy brukselkę z wody i polewamy nasza zasmażką. PYCHA!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna28 26.04.2012 17:42
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak