Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ziemniaczana z mlekiem kokosowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 40 dag
świeży szpinak 10 dag
krewetki 8 szt
mleko kokosowe 2 łyżki
oliwa 1 łyżka
trawa cytrynowa 1 kawałek
papryczka chili
sok z cytryny
świeża kolendra
sól
pieprz
bulion warzywny 1 skl
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczana z mlekiem kokosowym

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie z cebulą. Zalać bulionem, dodać trawę cytrynowa oraz sok cytrynowy i jeszcze chwilę gotować. Następnie zmiksować na gładka masę lub przetrzeć przez sito. Krewetki pokroić na kawałki, a szpinak posiekać. Papryczkę chili pokroić wzdłuż na pół, usunąć pestki i również pokroić. Wraz z mlekiem kokosowym dodać do piure ziemniaczanego. Doprawić solą i pieprzem. Wierzch posypać kolendrą. Podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak