Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przysmak pomidorowo-ziemniaczany

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 50dag
małe pomidory 50dag
ser mozzarella 25dag
ser ementaler 25dag
śmietana 200ml
jajko 2
sól
pieprz
margaryna łyżka
szczypiorek 1\\2pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Przysmak pomidorowo-ziemniaczany

Ziemniaki obrać,umyć,pokroić w plasterki ,gotować 5min w osolonej wodzie ,odcedzić.Pomidory umyć,ostrym nożem wyciąć trzpienie ,miąższ pokroić w plasterki.Ementaler zetrzeć na tarce o grubych oczkach ,mozzarellę pokroić w kostkę.Okrągłą formę wysmarować tłuszczem ,ułożyć plasterki pomidorów i ziemniaków.Posypać mozzarellą i ementalerem .Jajka wbić do miseczki ,roztrzepać ze śmiataną ,przyprawić solą i pieprzem.Warzywa polać jajkami ,wstawić do piekarnika .Zapiekać 15min w temp.220C.Szczypiorek umyć,posiekać.Potrawę posypać szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak