Kabaczek faszerowany

Kabaczek faszerowany

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wieprzowina

    65dag
  • jajka

    2
  • kabaczek

    1kg
  • tarta bułka

    4łyżki
  • miód

    2łyżki
  • cebula

    1
  • koperek

    kilka gałązek
  • olej

    łyżka
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cębule oczyścić i wraz z koperkiem posiekać.Mięso zemleć włożyć do miski ,dodać jajka,cebulę,koperek,bułkę tartą ,wyrobić,przyprawić do smaku solą i pieprzem.Kabaczek umyć ,odkroić jeden koniec ,wydrążyć środek ,wypełnić farszem .Ułożyć w natłuszczonej olejem brytfannie ,posmarować miodem i piec godzinę w temp.175C.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat