Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa paprykowa z pomidorami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
seler 100 gram
ziele angielskie 2 ziarnka
ziemniaki 4 szt
pomidory 2 szt
zacierki 4 łyżki
śmietana 12% 100 mililitrów
ser feta 100 gram
natka pietruszki
sól i pieprz
wieprzowina 30 (łopatka)
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa paprykowa z pomidorami

Mięso kroimy w drobną kostkę i zalewamy 2 litrami zimnej wody. Gotujemy, dodajemy warzywa pokrojone w paseczki, ziemniaki w kostkę i przyprawy. Kiedy wszystko będzie miękkie dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę, obrane pomidory i zacierki. Na koniec gotowania zupę zabielamy śmietaną. Podajemy z kawałkami fety i posypujemy natką. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 01.01.2013 21:02
fajne :)
Krystyna32 02.12.2012 08:39
extra
dianix 15.11.2012 20:51
przypuszczam, że smakowałaby mi,lecz nie jadlam
Wacław 07.10.2012 11:29
pycha zupa :)
Papryczka 02.09.2012 16:18
super
olkaaa 20.08.2012 11:29
bardzo fajne
Dorian 26.07.2012 22:00
pycha
fictor123 04.07.2012 08:26
pyszna
Dorota37 27.05.2012 22:16
ciekawy przepis
Patrycja33 26.11.2011 10:00
o bardzo ciekawa nigdy nie jadłam z serkiem feta
Seba 25.11.2011 11:00
super
Robert10 13.08.2011 19:24
ciekawa
gabi162825 20.06.2011 15:09
Muszę wypróbować:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak