Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z galaretką wiśniową i brzoskwiniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 6 szt
cukier 1 szkl
mąka pszenna 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Nadzienie:
śmietana 30% 0,5 l
galaretka wiśniowa 2 opakowania
brzoskwinie 1 puszka, bez zalewy

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z galaretką wiśniową i brzoskwiniami

Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę wraz z cukrem, a na sam koniec dodać żółtka i połączyć ze sobą. Do powstałej masy dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie połączyć(np. za pomocą łyżki). Masę przelać do formy i piec około 30-40 minut w 180 C. W międzyczasie przygotować galaretki zgodnie z instrukcja na opakowaniu (proponuje dodać trochę mniej wody!). Na przestudzony biszkopt wyłożyć ubitą śmietanę kremówkę (podczac ubijania śmietany 30 % można dodać trochę cukru do smaku), ułozyć brzoskwinie i wylać tężejącą galaretkę. Podawać po schłodzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 25.07.2011 13:48
mmmmmmmmmmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak