Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z oliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 3 szt
papryka 1 szt
olej 3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
przecier pomidorowy 2 łyżki
tymianek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion warzywny 3 szkl
wołowina 700 (chuda)
oliwki 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z oliwkami

Wołowinę pokroić poprzecznie w plastry,a następnie w kostkę,podsmażyć na łyżce oliwy.Dodać posiekaną cebulę,smażyć,aż się ze złoci,a następnie dodać bulion.Dusić,aż pół płynu odparuje.Oprószyć papryką i tymiankiem,dodać oliwki oraz pokrojoną paprykę i marchewkę.Do potrawy wymieszać przecier pomidorowy.Dusić pod przykryciem ok.25minut.W razie potrzeby uzupełnić płyn bulionem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak