Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser lodowy z winem i jagodami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

lody waniliowe 9 gałek
wino czerwone wytrawne 1 szkl.
jagody 1 szkl.
cukier 3 łyżki
bita śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Deser lodowy z winem i jagodami

Do garnuszka wlać wino,wrzucić jagody i wsypać trzy łyżki cukru.Zagotować.Zmniejszyć ogień i gotować jeszcze przez chwilę.Do trzech pucharków rozlać wino wraz z jagodami,a na gorący płyn położyć po trzy gałki lodów.Na wierzch dać bitą śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 31.05.2012 00:34
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak