Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki grilowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek 0,5 kg
cebula 3 szt.
pieczarki 20 szt.
sól do smaku
Grill przyprawa klasyczna Prymat 1 op.
papryka 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki grilowane

Boczek umyć, pokroić w kostkę, wymieszać z przyprawą do grilla i odstawić na godzinę do lodówki.Papryki pokroić w większą kostkę, cebulę w piórka lub krążki.Pieczarki umyć.Na patyczki do szaszłyków na przemian nadziewać boczek, cebulę, paprykę i pieczarki.Posolić.Położyć na rozgrzanego grilla i grilować aż mięso będzie miękkie (aby przyspieszyć ten proces można szaszłyki zawinąć w folię aluminiowa).
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia71 23.07.2011 18:49
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak