Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa ogonowa

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogon wołowy 1 kg
woda 2 litry
por 3 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/2 szt
cebula 1 szt
Goździki całe Prymat 4 szt
czosnek 1 ząbek
natka pietruszki
tymianek
bułka 12 kromek
masło lub margaryna 10 gram
sól

Przepis i sposób przygotowania na: zupa ogonowa

Ogon kroimy na kawałki,wkładamy do garnka z zimną wodą gotujemy i odcedzamy,następnie zalewamy zimną wodą solimy i stawiamy na ogień.Obrane i opłukane warzywa kroimy na duże kawałki i razem z posiekanym czosnkiem wrzucamy na wrzący rosół,dodajemy cebulę z wbitymi gozdzikami liść laurowy tymianek i natkę pietruszki.Gotujemy 2,5 godziny.Kromki bułki smarujemy masłem i zarumieniamy w średnio nagrzanym piekarniku,układamy na ogrzanym półmisku.Zupę podajemy z powstałymi grzankami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 24.05.2011 07:46
chyba się nie skuszę...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak