Biała kiełbasa smażona

Biała kiełbasa smażona

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kg surowej, białej kiełbasy w niedużych kawałkach

    0,75-1
  • cebule

    1-2
  • liście laurowe

    2
  • ziarenka ziela angielskiego

    4
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obieramy, kroimy w piórka. Kiełbasę w całości, tzn. nie odcinamy poszczególnych kawałków, wkładamy do szerokiego rondla/garnka (żeby kiełbasa była na dnie w jednej warstwie). Zalewamy gorącą wodą tylko tyle aby lekko przykryła kiełbasę. Kiedy woda zawrze odszumowujemy i dodajemy liście laurowe oraz ziele angielskie. Gotujemy na małym ogniu ok. 15-20 min..a następnie wyjmujemy kiełbasę - wywar możemy zużyć do zupy. Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy kiełbasę, a kiedy się zrumieni odwracamy na drugą stronę i zmniejszamy ogień. Dodajemy cebulę i dusimy na małym ogniu ok. 15-20 min. Podajemy z ziemniakami albo pieczywem i koniecznie z chrzanem!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SmacznaPyza

31.12.2013 18:25
proponuję udać się do okulisty, chociaż w tym stadium to już nie widzę szans na ratunek..

SmacznaPyza

27.10.2012 07:24
często robię taką bo bardzo lubimy

Fiffi

24.10.2012 23:32
bardzo lubię taką kiełasę z chrzanem lub ćwikłą

Justyna223

24.10.2010 14:36
apetycznie wygląda

danusia19671

03.10.2010 18:53
Pyszna kiełbaska

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat