Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kaczka z pomarańczami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kaczka
pomarańcze 3 szt.
orzechy włoskie 5 dkg.
sól
pieprz
Majeranek suszony Prymat
wino białe 1 kieliszek
jabłko kwaśne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: kaczka z pomarańczami

kaczkę umyć,skórę i wnętrze skropić sokiem wyciśniętym z jednej pomarańczy,natrzeć solą,pieprzem i majerankiem,odstawić w chłodne miejsce najlepiej na noc do lodówki,następnego dnia obrumienić na patelni i położyć do brytfanny,jabłka umyć obrać i pokroić na cząstki,pomarańcze obrać i wyfiletować tak aby nie było białych skórek,pokroić na kawałki,pokrojone jabłka i pomarańcze wymieszać z posiekanymi orzechami i winem,powstałym farszem wypełnić kaczkę i spiąć skórę,wstawić do piekarnika i upiec w temp.190st.ok.2godz.co jakiś czas podlać kaczkę wytworzonym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 27.01.2014 06:47
wykwintne danie
IKrakowianka 12.01.2012 00:28
rewelacyjne danie
Seba 04.01.2012 11:35
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak