Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Specjał bezowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gotowy spód bezowy
lody waniliowe 1/2 litra
kremówka 1 szkl
cukier puder 2 łyż
bezy 12 szt
orzechy laskowe 10 dag
lody 1/2 kawowe
kawa 1 (mielona)

Przepis i sposób przygotowania na: Specjał bezowy

Spód bezowy ułóż w tortownicy. Lekko stopione lody waniliowe i kawowe wymieszaj z orzechami( po połowie). Lody waniliowe rozsmaruj na blacie bezowym, wyłóż lody kawowe , wyrównaj. Wstaw do zamrażarki na 2 godz. Oziębioną kremówkę ubij z cukrem pudrem, posmaruj wyjęty z tortownicy torcik z wierzchu i po bokach, opsyp kawą. Na wierzchu przyklej bezy. Wstaw do zamrażarki na 2 godz. Wyjmij 20 min przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak