Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pucharkowa szarlotka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 5 szt.
cynamon Prymat
cukier waniliowy
Masa budyniowa:
budyń śmietankowy
mleko 1,5 szkl.
cukier 2 łyżki
herbatniki 1 op.
herbatniki czekoladowe 1 op.

Przepis i sposób przygotowania na: pucharkowa szarlotka

jabłka obrać umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach włożyć do garnka lub rondelka wlać odrobinę wody,oprószyć cynamonem i posypać cukrem waniliowym wymieszać i podgrzewać na małym ogniu od czasu do czasu przemieszać gotować aż zrobią się jabłka brązowe i będą miękkie wystudzić,przygotować masę,połowę mleka zagotować z cukrem a w pozostałym rozpuścić budyń wlać i zagotować odstawić wystudzić,herbatniki pokruszyć na dno pucharków wkładać po łyżce budyniu i jabłek posypać herbatnikami i powtarzać warstwy do wyczerpania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 19.11.2013 10:09
Ciekawy pomysł
Angelika10 24.10.2011 23:11
pycha
Grazyna0211 03.06.2011 12:38
brzmi smacznie!
Weronika_eM 19.05.2011 09:52
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak