Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udko kurczaka z ryżem na pikantnie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka z kurczaka 8 szt
boczek wędzony 150 g
cebula 2 szt
ryż 300 g
papryka 3 szt
mrożony groszek 1 szklanka
bulion drobiowy 1 litr
czosnek 2 ząbki
Papryka ostra mielona Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Udko kurczaka z ryżem na pikantnie

Udka natrzyj solą i pieprzem. Czosnek i cebulę grubo posiekaj. Na patelni rozgrzej oliwę, włóż mięso i smaż na rumiano. Dodaj posiekany czosnek i cebulę. Paprykę potnij w paski i dodaj do mięsa. Dosyp ryż oraz szczyptę kurkumy. Wlej bulion. Dopraw. Duś, aż ryż wchłonie cały płyn (ok. 20min.) Gdy ryż będzie miękki dodaj groszek i duś jeszcze 5min. Oddzielnie usmaż boczek pokrojony w słupki. Posyp nim gotową potrawkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak