Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia z twarożkiem ziołowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twarożek 50dag
cebulka 1pęczek
koperek 4łyżki
cukinia 70dag
oliwa 4łyżki
dynia 2lyżki pestek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia z twarożkiem ziołowym

Twarożek wymieszać z dużą ilością soli i pieprzu .Cebulę oczyścić ,umyć,pokroić w kostkę ,wymieszać z twarożkiem ,koperkiem i natką.Cukinię dokładnie oczyścić i umyć,podzielić wzdłuż na ósemki ,pokroić w niewielkie słupki .Pestki dyni obsmażyć na łyżce rozgrzanej oliwy na złotobrązowy kolor,odłożyć na talerz.Na pozostałej oliwie smażyć cukinie 3minuty.Dodać pestki dyni ,całość doprawić do smaku solą i pieprzem.Cukinie z pestkami przełożyć na talerz i podawać razem z twarożkiem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 17.09.2011 23:29
pycha
teresa18 13.07.2011 20:44
ciekawe zestawienie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak