Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

królik w słodkim winie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuszka królika
czosnek 2 ząbki
rozmaryn 1/2 łyżeczki
margaryna
rosół 1 szklanka
sól
wino deserowe 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: królik w słodkim winie

Królika myjemy osuszamy i dzielimy na części nacieramy solą i czosnkiem oraz posypujemy rozmarynem.W garnku stapiamy margarynę wkładamy ząbek czosnku oraz kawałki królika i obrumieniamy na złoty kolor.Czosnek wyjmujemy a mięso polewamy winem,gdy wino wyparuje wlewamy rosół i dusimy pod przykryciem do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 21.08.2011 10:01
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak