Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane szaszłyki mięsno-warzywne

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa (bez kości)
papryka czerwona
papryka żółta
cebula czerwona
cebula biała
por
oliwa
Grill przyprawa pikantna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane szaszłyki mięsno-warzywne

Schab oraz łopatkę oczyścić, umyć i osuszyć. Pokroić w dużą kostkę. Oliwę z oliwek połączyć z solą, pieprzem oraz dużą ilością przyprawy grill pikantny. Wymieszać z mięsem i odstawić (najlepiej na całą noc) w chłodne miejsce.

Boczek pokroić w kostkę. Papryki oczyścić, umyć i pokroić na dość duże kawałki. Por oraz cebule pokroić w krążki.

Na patyki do szaszłyków nadziewać na zmianę mięso i warzywa. Ułożyć na tacach do grillowania i piec na rozgrzanym ruszcie do czasu tak długo, aż mięso będzie miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 04.10.2012 14:17
wyglada pysznie
dorotka0000025 04.10.2012 14:17
wyglada pysznie
cukiereczek 30.04.2012 07:46
pycha
wiola28a 07.12.2011 16:54
pycha
Gosia40 05.06.2011 10:29
Wiosennie i kolorowo - super!!
aguus 31.05.2011 11:03
Piękne szaszłyki!
pawel6 30.05.2011 11:52
Nabrałem ochoty na grilla -n super!
pacpaw 28.05.2011 22:58
ciekawe czy na patelni grillowej też takie cudo jest do wykonania?
Mariusz10 26.05.2011 23:01
smaczne
Nina7 25.05.2011 08:00
Wyglądają baaardzo apetycznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak