Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar orientalny

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wołowa 60 dkg
imbir kawałek świeżego
olej sezamowy 2 łyżki
oliwa 4 łyżki
sok z cytryny 3 łyżeczki
sól
tabasco kilka kropli
awokado 1 sztuka
jabłko kwaśne 1/2 sztuki
olej 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar orientalny

Mięso kroimy w kosteczkę.Imbir siekamy,mieszamy z mięsem,olejem sezamowym i 4 łyżkami oliwy,dodajemy 2 łyżeczki soku z cytryny.Doprawiamy solą i pieprzem,schładzamy.Awokado i jabłko kroimy w kosteczkę,mieszamy z olejem,resztą soku z cytryny i kilkoma kroplami tabasco.Nakładamy na masę mięsną i foremką wycinamy porcyjki,układamy na półmisku tworząc wieżyczki.Schładzamy około 2 godziny.Podajemy z bagietką.Polecam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 06.12.2013 08:11
muszę taki zrobić
Grazyna0211 01.04.2012 17:34
pomysłowy
Krystyna32 11.02.2012 14:16
pycha
Wacław 10.12.2011 16:52
fajne !
AgaS10 20.09.2011 18:57
oryginalny:)
Justa32 15.09.2011 14:48
mniam
piotereq 06.09.2011 09:36
pycha
stokrotka 15.06.2011 20:06
pyszne
marta1371 12.06.2011 15:46
Pyszny tatar
Edyta38 21.05.2011 19:58
extra
Justyna Jussstiii 18.05.2011 08:22
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak