Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piwno-miodowy karczek z grilla

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karczek wieprzowy 1 kg
miód płynny 3 łyżki
Przyprawa do żeberek z miodem Prymat
Przyprawa curry orientalna Prymat
oliwa
piwo jasne 1/2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Piwno-miodowy karczek z grilla

W naczyniu wymieszać wszystkie przyprawy z kilkoma łyżkami oliwy z oliwek. Karczek oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić na plastry. Każdy plaster dokładnie natrzeć przygotowaną mieszaniną i ułożyć dość luźno w szklanym naczyniu.

W rondlu zagotować piwo z miodem i kilkoma goździkami. Ostudzić i zalać plastry karczku. Przykryć naczynie folią spożywczą i wstawić do lodówki na 12 godzin. Grillować na rozgrzanym ruszcie z każdej strony, aż do uzyskania złotego koloru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rutynka 03.10.2012 15:46
extra
cukiereczek 19.01.2012 10:44
super
Małgorzata106 14.09.2011 20:54
super
iga2 25.06.2011 19:56
brzmi apetycznie
Ela15 14.06.2011 12:19
super
aguus 29.05.2011 11:31
Jak dla mnie - rewelacyjny!
Misiek1 27.05.2011 11:04
super!
pawel6 26.05.2011 14:33
chętnie zjadłbym taki karczek:)
MAR3STA 20.05.2011 21:07
apetyczne mięsko;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak