Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Królik w musztardzie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sprawiony królik 1 kg
Musztarda francuska Prymat 4 łyżki
śmietana 1/2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
wino białe wytrawne 100 ml
tymianek 1/2 (świeży)

Przepis i sposób przygotowania na: Królik w musztardzie

Królika umyć, podzielić na porcje, osuszyć. Oprószyć solą oraz pieprzem i posmarować połową musztardy. Tymianek opłukać, oderwać listki od gałązek. Królika ułożyć w brytfannie, posypać tymiankiem, podlać kilkoma łyżkami wody. Piec w zamkniętej brytfannie 30 minut w temperaturze 200 stopni C. Wymieszać śmietanę z pozostałą musztardą i winem, polać królika i piec jeszcze około 30-40 minut w temperaturze 180 stopni C, często polewając powstałym podczas pieczenia sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 29.10.2013 08:08
w musztardzie nigdy nie jadłam
Pani Domu 24.09.2013 21:07
fajny króliczek
mirosława4 12.07.2013 08:56
bardzo dobre i zdrowe mięsko :)
Ada-Gaba 21.04.2012 16:17
bardzo lubię
gacopierz23 14.04.2012 12:14
zjadłabym królika
Iwona51
Iwona51 24.12.2011 09:09
super
Mariusz10 21.11.2011 23:18
super
Wafelek2601 28.10.2011 06:38
świetne dnaie
kuklik 17.10.2011 10:09
mniam
LuKaSz4761 05.10.2011 09:32
Super przepis na pewno spróbuję pozdrawiam
Ewelina38 17.08.2011 14:24
ależ rarytasik....
IKrakowianka 10.08.2011 20:42
wyśmienite
Gonia555 10.08.2011 20:11
dobre
smakoszek 03.08.2011 17:46
pyszna
Motorek 11.07.2011 00:29
pycha
Kopiko1983 23.06.2011 12:30
Fajny pomysł na danie!
Rybciia 12.06.2011 19:12
pycha
jeta72 07.06.2011 23:36
to musi być dobre;)
Ania67 28.05.2011 07:54
ekstra
Natalia/tubisiek 17.05.2011 19:11
też tak myślę :)
Krystyna32 17.05.2011 09:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak