Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos do mięs

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana gęsta 1 szklanka
szczypiorek usiekany 2 pęczki
natka pietruszki 2 łyżki
chrzan świeżo starty 1 łyżka
sok z cytryny 2 łyzki
cukier 1 łyżeczka
pieprz
sól
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sos do mięs

Z jajek oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ucieramy w miseczce dodając sok z cytryny. Zieleninę siekamy drobno, wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Na końcu dodajemy drobno posiekane białko. Sos ten przygotowujemy na kilka godzin przed podaniem i przechowujemy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 23.01.2013 17:48
ciekawy pomysł na sos
Pani Domu 23.01.2013 17:48
ciekawy pomysł na sos
ziutula
ziutula 18.09.2011 15:56
taki sosik lubię..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak