Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos sliwkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki suszone 10 szt
cebula 2 szt
olej 1 łyżka
masło 1 łyżka
pieprz
sól
wino czerwone 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Sos sliwkowy

Śliwki drobno posiekać. Cebulki drobno pokroić, zeszklić na oleju. W rondelku roztopić masło, włożyć pokrojone suszone śliwki, podlać winem, dodać cebulę, oregano, liść laurowy. Dusić, od czasu do czasu mieszając, do czasu aż śliwki całkiem się rozgotują i sos uzyska jednolitą konsystencję. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

calliope 03.05.2012 08:01
wyborny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak