Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip czosnkowo-pietruszkowy

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łyżki gęstego majonezu 3
duże ząbki czosnku 3
łyżki posiekanej natki pietruszki 2
łyżeczka soku z cytryny 1
sól, pieprz mielony, cukier do smaku:
jogurt naturalny 105 g

Przepis i sposób przygotowania na: Dip czosnkowo-pietruszkowy

Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Jogurt zmieszać z majonezem. Dodać czosnek, natkę, sok z cytryny i doprawić do smaku. Taki sos można podać do warzyw świeżych albo gotowanych, do mięs, do sałatek...

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 31.12.2013 18:26
Smaczna_B, nie musisz się nawet podpisywać - Twoje komentarze są tak charakterystyczne i miłe, że wszystko wiadomo
goofy9 16.06.2012 07:37
pyszny
Justyna223 09.05.2012 08:30
robię podobny
MAŁY 15.08.2011 19:13
lubię takie
Grażyna13 01.07.2011 12:42
pycha !
Mati13 09.09.2010 13:20
musi byc smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak