Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane kiełbaski w imbirowo-piwnej marynacie

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasy wiejskiej 1 kg
jasnego piwa 1 l
sok wyciśnięty z ½ cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane kiełbaski w imbirowo-piwnej marynacie

Marynata: do garnka wlać piwo oraz sok z cytryny. Dodać 3 łyżki imbiru oraz łyżkę białego pieprzu. Zagotować na małym ogniu, a następnie ostudzić.

Kiełbaski delikatnie ponacinać z każdej strony. Przełożyć do szklanego naczynia, zalać przygotowaną marynatą, przykryć folią spożywczą i odstawić w chłodne miejsce na 12 godzin. Kiełbaski grillować na rozgrzanym ruszcie, aż się zrumienią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patusia 08.09.2011 23:40
pyszne!
Misiek1 27.05.2011 11:02
super kiełbaski!
Nina7 24.05.2011 09:59
takich jeszcze nie jadłam... a warto wypróbować:)
MAR3STA 20.05.2011 21:15
wypróbuję tą marynatę, bo kiełbaski wyglądają rewelacyjnie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak