Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks z Żurawinami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
cukier puder 250 g
rodzynki 150 g
masło 250 g
mąka 250 g
proszek do pieczenia 1 łyżka
rum 2 łyżki
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Keks z Żurawinami

Masło utrzeć na krem, dodawaj kolejno żółtka cukier puder, a na koniec rum. Połącz z mąką i proszkiem. Wymieszaj. Dodaj Żurawinę i rodzynki oraz pianę z białek. Delikatnie wymieszaj. Formę keksową wysmaruj tłuszczem, przelej ciasto. Piecz 50min. w 180*C. Udekoruj lukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak