Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fenkuł w sosie pomidorowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 3łyżki
koper włoski 1kg
gotowany sos pomidorowy 1słoiczek
sól szczypta
natka pietruszki 1pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Fenkuł w sosie pomidorowym

Bulwy kopru włoskiego umyć,przekroić na pół.Zalać osoloną wodą,tak by były tylko przykryte.Gotować pod przykryciem przez 10min.Koper odsączyć i podsmażyć na rozgrzanym maśle .Dusić przez chwilę.Przełożyć wraz z wywarem do żaroodpornego naczynia ,polać gotowym sosem pomidorowym i wstawić do nagrzanego piekarnika .Zapiekać 10min w temp.180C.Natke umyć,osuszyć ,drobno posiekać.Gotowe danie przed podaniem posypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak