Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka bydyniowo-czekoladowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń czekoladowy 1
jajko 5
cukier 1 szklanka
mąka 1 szklanka
mączka ziemiaczana 2 łyżki
margaryna pół kostki
proszek do pieczenia

Przepis i sposób przygotowania na: babka bydyniowo-czekoladowa

żółtka oddzielić od białek,białka ubić na sztywną pianę dodać cukier ,potem żółtka.Mąkę zmieszaną z budyniem ,mąką ziemniaczaną i dwiema łyżeczkami proszku do pieczenia połączyć z masą jajeczną.Na koniec dodać roztopioną i ostudzoną margaryną.Piec około 40 minut w temperaturze 170 stopni.Smaczna z polewą białą lub toffi

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 19.06.2012 13:25
do kawy pycha
malaczarna23 01.03.2012 10:47
super
rzenia15 02.11.2011 10:18
uwielbiam babki
Iwusia 10.10.2011 21:29
fajna babeczka
daria899 28.09.2011 13:36
pycha
Ewelina38 17.09.2011 23:42
pychota
aleksa123 22.08.2011 20:44
Mniamm
Iwona51
Iwona51 07.08.2011 23:23
pycha
Teresa19 31.07.2011 20:11
fajna
jeta72 22.07.2011 12:06
pyszna
Monika193
Monika193 09.07.2011 23:23
wspaniała
Natalia/tubisiek 26.06.2011 19:35
wspaniała :)
gacopierz23 25.06.2011 22:02
pyszna
Elżbieta17 06.06.2011 15:11
Musi być smaczna:)
Grazyna0211 05.06.2011 10:26
smaczna
Ewelina38 30.05.2011 18:50
zapewne przepyszne ciasto
barbara11561 25.05.2011 06:35
Pyszna:)
Patrycja33 24.05.2011 22:20
oj mam smaka na taką
bami 20.05.2011 16:26
Dobra babka nie jest zła :D
Krystyna32 20.05.2011 07:30
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak