Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z brukselki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzony boczek 20dag
brukselka 45dag
cebula 1
ser cheddar 15dag
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat 2łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z brukselki

Umytą brukselkę obgotować w osolonej wodzie 5min.Wyjąć łyżką cedzakową i odsączyc na sitku.Boczek pokroić w cienkie plasterki.Cebulę obrać ,opłukać,pokroić w krążki.Paprykę umyć ,oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w szerokie paski.Główki brukselki owinąć plasterkami boczku i nadziewać na patyczki od szaszłyków ,na przemian z papryką i cebulą.Szaszłyki ułożyć na blasze do pieczenia.Piec 15min w piekarniku nagrzanym do 180C.Po wyjęciu szaszłyki posypać papryką,pieprzem ,solą i startym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 01.12.2011 10:21
fajny pomysł na szaszłyki z brukselką:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak