Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z Fetą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

baranina 600 g
szynka wieprzowa 4 plastry
feta 60 g
cebula
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki 1
bazylia
tymianek
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z Fetą

Baraninę bez kości natnij tak, aby dało się go rozłożyć jak książkę. Lekko rozklep. Oprósz solą i pieprzem, posyp ziołami. Na tym ułóż 4 plastry surowej szynki, posyp pokrojoną fetą. Zwiń ciasną roladę. Zwiąż. Roladę obsmaż na oleju. Posiekaną cebulę i czosnek wrzuć do żaroodpornego naczynia. Włóż mięso, zalej tłuszczem ze smażenia. Piecz 40min. w 165*C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak