Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne cebule z farszem z mięsa i dyni

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebule 8
sól szczypta
mielone mięso 35dag
dynia 30dag
żółtko jajek 2
olej 2łyżki
rosół z kostki 1szkl
sos tabasco kilka kropel
sałata kilka liści

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne cebule z farszem z mięsa i dyni

Cebule obrać i obgotować w osolonej wodzie,osączyć .Przekroić poprzecznie na pół ,część miąższu wyjąć i posiekać.Z dyni wyciąć miąższ,pokroić w kostke i z miąższem cebuli podsmażyć na oleju.Przestudzony miąższ połączyć z mięsem i żółtkami ,doprawić solą i sosem tabasco.Przygotowanym farszem nadziać cebulki,zalać gorącym rosołem ,przykryć i wstawić do nagrzanego piekarnika.Zapiekać 35min w temp.200C.Cebulki wyłożyć na talerz wcześniej ozdobiony liśćmi sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak