Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane krążki z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z cytryny 2łyżki
selery korzeniowe 4
sól
pieprz
mąka 10dag
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat 6łyżek
olej 6łyżek
ser żółty 5łyżek (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane krążki z serem

Selery obrać,umyć,pokroić na 1cm plastry .W naczyniu zagotować wodę z solą i sokiem z cytryny.Plastry selera wrzucić do wrzątku i gotować 15min.Odcedzić,osuszyć,przyprawic pieprzem i solą.Jajka rozmącić .Bułke tartą wymieszać z serem.Plastry selera oprószyć mąką,panierować w jajku i bułce tartej z serem.Na patelni rozgrzać olej i smażyć krążki selerowe na złoty kolor .Wyłożyć na papier kuchenny by obciekły z tłuszczu.Krążki podawać z sosem pomidorowym jajkami ugotowanymi na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Teresa19 20.09.2011 16:22
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak