Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola z kiełbasą i boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 1 1\\2szkl
wędzony boczek 10dag
kiełbasa 15dag
cebula 1
tłuszcz 3łyżki
koncentrat pomidorowy 3łyżki
mąka 2 łyżki
cukier
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola z kiełbasą i boczkiem

Namoczoną fasolę ugotować do miękkości.Część wywaru odlać.Cebulę obrać.Boczek i cebulę pokroić w kostkę ,przesmażyć na tłuszczu.Oprószyć mąką ,rozprowadzić odrobiną ostudzonego wywaru z fasoli,dodać koncentrat ,wymieszać ,przez chwilę smazyć.Sos dodać do fasoli,wymieszać.Kiełbasę obrać z osłonek,pokroić w półplasterki ,dołożyć do fasoli.Przyprawić do smaku solą,szczyptą cukru i papryką.Zagotować .Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 02.08.2011 23:41
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak