Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszne ciasto

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
budyń czekoladowy 3 szt
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1 op
mąka 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masło 1 kostka
mleko 1 i 1/2 szklanki
budyń waniliowy 1 szt
śmietana 1 szklanka
mleko w proszku 1 i 1/2 szklanki
cukier waniliowy 1 op
cukier puder 3/4 szklanki
dżem 1/2 słoiczka
polewa czekoladowa 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszne ciasto

CIASTO; białka ubić z cukrem. Dodać cukier waniliowy, żółtka, budynie czekoladowe i mąkę z proszkiem. WYMIESZAJ, PRZEŁÓŻ NA NATŁUSZCZONĄ BLASZKĘ 26X35 cm. Piecz 30-35 minut w temperaturze 180 stopni. Przestudzony biszkopt przekrój na 3 części.KREM; ugotuj budyń waniliowy z cukrem waniliowym i przestudż. Masło utrzyj z cukrem pudrem, dodawaj po łyżce zimnego budyniu i śmietanę. Dodaj mleko w proszku. Na pierwszy blat ciasta rozsmaruj dżem, nałóż warstwę kremu, przykryj drugim blatem. Wyłóż reszte kremu, przykryj ostatnim blatem. Polej polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 21.05.2011 08:10
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak