Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapusty pekińskiej z octem balsamicznym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 20 dkg
cebula 1/2 sztuki
kukurydza 1/2 puszki
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
cukier 2 łyżeczki
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1/2 łyżeczki
musztarda 2 łyżeczki
olej 6 łyżeczek
pomidorki koktajlowe podłużne dkg
winogrona 2 (bez pestek)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapusty pekińskiej z octem balsamicznym

Ocet, olej, musztardę, cukier i sól utrzeć na gładki sos. Kapustę poszatkować, cebulę pokroić w kostkę, winogrona przekroić na pół, a pomidorki na 4 części. Wymieszać kapustę, cebulę, pomidorki, winogrona i kukurydzę. Polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Weronika_eM 26.06.2011 18:37
musi być przepyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak