Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone udka z miodem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 3 sztuki
cebula 1 duża sztuka
czosnek 3 ząbki
marchewka 3 sztuki
Przyprawa do mięs Prymat wg uznania
sól do smaku
ocet balsamiczny 1-2 łyżki
sos sojowy 1 łyżka
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Kolendra cała Prymat 1/2 łyżeczki
olej wg uznania
miód 2 łyżeczki
Owoc jałowca cały Prymat 10 ziarenek

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone udka z miodem

Udka ułożyć w naczyniu do zapiekania. Oprószyć je solą, pieprzem, kolendrą, posypać przyprawą do mięs. Obłożyć obraną i dowolnie pokrojoną marchewką, obraną i przekrojoną na 4 części cebulą i obranymi ząbkami czosnku. Posypać owocami jałowca, skropić octem, sosem sojowym, olejem, polać miodem. Piec w 180 stopniach przez 1 godzinę. 20 minut przed końcem pieczenia polać udka wytworzonym w trakcie pieczenia sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 07.11.2013 13:40
super udka :)
IwonaKa 18.07.2013 15:50
pycha takie udka z miodem
alaaa 30.06.2013 22:07
chrupiąca skórka to lubię
Anna152 01.03.2013 09:24
super obiad
Anulka75
Anulka75 13.04.2012 17:24
smaczne
pacpaw 30.11.2011 21:20
miodzio!
Izabela/bella81 09.11.2011 09:38
smaczne
Weronika_eM 26.05.2011 21:28
mniam,mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak