Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w warzywach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 60 dag
kapusta biała 60 dag
marchew 60 dag
cebula 3 szt
pieczarki 60 dag
rodzynki 150 g
kostki rosołowe 2 szt
pieprz
sól
olej 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w warzywach

Mięso pokroić w kostkę, kapustę poszatkować, cebulę pokroić w półtalarki, marchew zetrzeć na dużych oczkach, pieczarki pokroić w plasterki. W głębokiej patelni (najlepiej w woku) rozgrzać olej i obsmażyć mięso, przełożyć do dużego rondla, a potem kolejno obsmażyć osobno po kilka minut warzywa, osączyć je z tłuszczu i przekładać do rondla z mięsem. W szklance gorącej wody rozpuścić kostki rosołowe i wlać do mięsa i warzyw, wsypać rodzynki, wymieszać. Potrawę dusić ok. 30 min pod przykryciem i doprawić pieprzem. Podawać na ciepło

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 22.05.2013 09:39
bardzo smaczne
Pani Domu 27.03.2013 16:39
idealny kurczak na obiad
Seba 24.10.2012 09:18
smaczny
Marzena34 26.06.2011 10:47
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak