Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z parówką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 40 dag
bułka 1 sztuka
mleko 1 szklanka
jajko 1 sztuka
cebula 1/2 sztuki
parówki 2-3 sztuki
pietruszka 1/4 pęczka
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 1-2 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z parówką

Do mięsa dodać namoczoną i odciśniętą bułkę. Wbić jajko. Dodać drobno pokrojoną cebulę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zarobić masę. Parówkę obrać z osłonek i przekroić na trzy części. Ser pokroić w słupki. Pietruszkę umyć i drobno pokroić. Kawałki masy rozpłaszczać na dłoni. Kłaść na nią kawałek parówki, trochę sera i pietruszki. Zawijać kotlety. Obtaczać w bułce i smażyć na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 09.02.2012 11:35
pomysłowe i do tego jak fajnie to wygląda !!!
Katarzyna/kate1980 21.05.2011 20:30
ciekawy pomysł
novita26 18.05.2011 09:11
fajny pzrepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak