Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

włoska kasata

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 szt
mąka przenna 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
cukier 2 łyżki
proszek do pieczenia 0.5 łyżeczki
żółtko jajek 4 szt
masło 250 g
mleko 0.5 l
budyń śmietankowy 1 szt
galaretka truskawkowa 1 szt
galaretka cytrynowa 1 szt
cukier 1 szkl
bakalie 4 łyżki
kakao 2 łyżki
zagestnik do smietany 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: włoska kasata

Biszkopt:Białka ubij na sztywno,dodaj cukier,żółtka,zmiksuj.Połącz z mąkami i proszkiem do pieczenia.Piecz 15minut w temp.180stopni.Masa:budyń ugotuj na mleku z cukrem.Ostudź.Masło utrzyj z żółtkami,dodaj budyń,podziel na pół.Jedną część połącz z bakaliami i połową żelatyny.Wylej na biszkopt.Galaretkę truskawkową rozpuść według przepisu.Wylej na ciasto.Schłodź.Drugą część masy połącz z kakao i resztą żelatyny.Wylej na ciasto.Galaretkę cytrynową rozpuść w szklance wody.Gdy stężeje dodaj ubity według instrukcji zagęstnik.Rozsmaruj na cieście,schłodź.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak